Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Αναγνώστης: Τα ωφέλη του αθλητισμού στη ζωή μας


"Γιατί να ασχοληθώ με τον αθλητισμό; Χάσιμο χρόνου", λένε πολλοί άνθρωποι σήμερα. Όπως ξέρουμε ο αθλητισμός είναι συνδεδεμένος με τις δραστηριότητες του ανθρώπου από αρχαιοτάτων χρόνων. Βελτίωνε τη ζωή του, τον γέμιζε με υγεία και ψυχική ευεξία.
Ο αθλητισμός, λοιπόν, είναι η σωματική, αλλά και η πνευματική και η ψυχική προσπάθεια του ατόμου για την άσκηση ενός αθλήματος, είτε ατομικού είτε ομαδικού. Ας δούμε αναλυτικά τι μας προσφέρει ο αθλητισμός.


Αρχικά, όταν μιλάμε για αθλητισμό μιλάμε για σωματική άσκηση. Γι' αυτό και αθλούνται οι περισσότεροι άνθρωποι, για να καλλιεργήσουν το σώμα τους. Η άσκηση του σώματος ενδυναμώνει το μϋικό σύστημα του ατόμου και συντελεί στην καλή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού και στη φυσιολογική ανάπτυξή του.Το άτομο αποκτά σωματική ευεξία. Βελτιώνεται η φυσική του κατάσταση και έτσι αποκτά ανθεκτικότητα και αντοχή ενάντια στις κακουχίες που ίσως υποστεί το άτομο.

Επιπλέον, ο αθλητισμός συντελεί και στην πνευματική καλλιέργεια του αθλούμενου. Ο αθλητής βρίσκεται σε διαρκή πνευματική εγρήγορση, διότι συνεχώς πρέπει να έχει αίσθηση του χώρου, της κίνησης των συμπαικτών και των αντιπάλων του αν είναι ομαδικό το άθλημα, παίρνει γρήγορα αποφάσεις για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Λειτουργεί η αντίληψή του, η φαντασία του.
Εξάλλου, αν έχετε προσέξει, οι μεγάλοι αθλητές διακρίθηκαν και λόγω της άριστης φυσικής τους κατάστασης, αλλά κυρίως λόγω της ευστροφίας και του υγιούς νου που είχαν.

Δε θα μπορούσα να παραλείψω τον θετικό αντίκτυπο που έχει ο αθλητισμός στην ψυχή του ατόμου, ειδικά στις μέρες μας. Ο αθλητισμός καταφέρνει και μειώνει το στρες από τον οποίο ο άνθρωπος υποφέρει καθημερινά, αποτελεί διέξοδο διαφυγής από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, να είστε σίγουροι.
Αυτοί που αθλούνται, το ξέρουν.

Εσείς που δεν αθλείστε και τον ελεύθερό σας χρόνο, όσος και αν είναι, τον σπαταλάτε άσκοπα βλέποντας τηλεόραση για να περάσει η ώρα, είστε σε λάθος δρόμο. Ξεφύγετε από τη ρουτίνα. Κάντε κάτι διαφορετικό.

Σε περίπτωση που δε σας περισσεύουν χρήματα για να γραφτείτε σε γυμναστήριο ή σε κάποια αθλητική ομάδα, πάρτε τον /την φίλο/φίλη σας και πηγαίνετε για τρέξιμο. Αν δε σας αρέσει το τρέξιμο, χρησιμοποιήστε το ποδήλατό σας. Όποιο και αν διαλέξετε, αμέσως θα αντιληφθείτε τη διαφορά στην διάθεσή σας! Σιγά σιγά θα παρατηρήσετε θετικές αλλαγές και στο σώμα σας! Κάντε το τώρα και θα με θυμηθείτε!
Απαραίτητα σύνεργα: Μπουκάλι νερό, πετσέτα, 2η μπλούζα, καλή παρέα, θετική διάθεση.

Στο επόμενό μου άρθρο θα μιλήσω καθαρά για θέματα διατροφής.

Ως τότε, όπως λέει και ο αρχισυντάκτης του blog, να είστε υγιείς, να γυμνάζεστε και να τρέφεστε σωστά.

Υπογράφει ως: tommythes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου