Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Αποφύγετε τον καφέ με γάλα!

Είπα να ξεκινήσω με ένα θέμα που σίγουρα αφορά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Σίγουρα πολλοί από εσάς βάζετε στον καφέ σας γάλα. Το γάλα υποτίθεται πως κάνει τον καφέ πιο ελαφρύ και πιο νόστιμο. Το σίγουρο πάντως είναι πως αποβάλλει το ασβέστιο από τον οργανισμό μας. Δείτε πως γίνεται αυτό και τις λειτουργίες του ασβεστίου στον οργανισμό μας.


Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με έρευνες όταν το γάλα συνδυαστεί με την καφεΐνη (βασική ουσία του καφέ) τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου στα ούρα αλλά και η έκκριση ασβεστίου στο έντερο.

Εκτός αυτού ο συνδυασμός αυτός (καφέ-γάλα) επιβαρύνει και το στομάχι μας. Αυτό γιατί η καζεΐνη του γάλακτος πήζει όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη του καφέ. Ως αποτέλεσμα αυτού να αποκτούμε στομαχικές διαταραχές, κοιλιακούς πόνους και φουσκώματα.

Το ασβέστιο
Για να δούμε τώρα που βοηθά το ασβέστιο. Το ασβέστιο αποτελεί το 1,5% του σωματικού βάρους. Σας ακούγεται λίγο; Για δείτε τις λειτουργίες του ασβεστίου:

  • Έχει δομικό ρόλο, συμβάλλει μαζί με το φωσφόρο στην οστεοποίηση.
  • Πήξη του αίματος, είναι απαραίτητη η παρουσία του για τη μετατροπή της προθρομβίνης σε θρομβίνη.
  • Σύσπαση των μυών.
  • Ελάττωση της νευρομυϊκής διεγερσιμότητας.
  • Συστολή του καρδιακού μυός.
  • Απαραίτητο για την παραγωγή ορμονών.
  • Απαραίτητο για τη δράση και έκκριση ορμονών.
  • Απαραίτητο για τη διατήρηση της λειτουργικότητας της κυτταρικής μεμβράνης.
  • Ενεργοποιεί διάφορα ένζυμα του οργανισμού.
Όπως καταλαβαίνετε και μόνοι σας αν όχι όλα, πολλά από τα παραπάνω σχετίζονται άμεσα με την άσκηση. Για αυτό θα ήταν καλύτερο να αποφεύγεται τον καφέ με γάλα. Πιείτε ελληνικό ρε παιδιά. Είναι καλύτερος και για τα νεύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου