Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Διαλειμματική άσκηση: Ο εκπρόσωπος του αδυνατίσματος!

Τα πλεονεκτήματα της διαλειμματικής άσκησης είναι πολλά. Σύμφωνα με έρευνες ο οργανισμός μας με αυτού του είδους άσκησης μπορεί να κάψει μέσα σε 20΄ όσες θερμίδες καίει σε 45΄ αερόβιας. Για να δούμε λοιπόν τι είναι αυτή η θαυματουργή άσκηση.


Το χαρακτηριστικό της διαλειμματικής άσκησης είναι η ένταση με μικρά διαλείμματα. Για παράδειγμα ένα είδος αυτής της προπόνησης είναι τα σπριντ με 1΄ περίπου διάλειμμα μεταξύ τους. Φυσικά δεν αφορά μόνο τα σπριντ. Οτιδήποτε είδους προπόνησης που βασίζεται στο μοτίβο: ένταση-μικρό διάλειμμα-ένταση-μικρό διάλειμμα κοκ, μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαλειμματική άσκηση. Αυτό σημαίνει πως ο καιρός δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μια τέτοια προπόνηση.

Προσοχή! Η άσκηση αυτή μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς σε αγύμναστα άτομα αλλά και σε γυμνασμένους σε περιπτώσεις απότομων κινήσεων. Για αυτό και η αερόβια προτιμάται σε λιγότερο fit άτομα. Ο συνολικός χρόνος της προπόνησης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20΄ και καλό θα ήταν να μην την επιχειρείτε πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να τη συνδυάζετε με αερόβια άσκηση εναλλάξ μέσα στην εβδομάδα.

Είναι πιο ευχάριστη από τη μονότονη αερόβια και σύμφωνα με έρευνες ένας άνθρωπος μπορεί να κάψει σε 20΄ μέχρι και 450 θερμίδες ποσό δηλαδή που καίει σε 45΄περίπου αερόβιας. Η υψηλής έντασης διαλειμματική προκαλεί ισχυρό afterburn (μετακαύσεις) και αυξάνει απίστευτα τον μεταβολισμό. Αν μπορείτε να αντέξετε την ένταση θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα στο σώμα σας!

Σε επόμενη ανάρτηση θα αναφερθώ σε κάποιο πρόγραμμα. Μέχρι τότε να είστε υγιείς και να χαίρεστε τη γύμναση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου